cosminXzone -- Hack forum
 
AcasaPortalCumpara Jetoane !CalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Y.1.Editorul SciTE

In jos 
AutorMesaj
XBlackAngelX
WebMaster (11)
WebMaster (11)
avatar

Mesaje : 127
Jetoane : 17259
Data de inscriere : 05/11/2011
Varsta : 20
Localizare : Prin Hell

MesajSubiect: Y.1.Editorul SciTE   Sam Noi 26, 2011 6:30 am

Editorul de macrouri SciTE este la bază un editor de texte rezultat din proiectul open source SCIntilla, optimizat pentru editarea de cod sursă indiferent de limbaj (C++, PHP, Python etc.). Aceasta implică suport pentru stilizarea codului sursă, urmărirea liniilor de cod, indicatori de eroare şi sugestii de editare. Opţiunile de stilizare se referă la formatarea personalizată a componentelor codului sursă. Instrumentele oferite de versiunea completă a SciTE (numită SciTe4AutoIt, neinclusă în pachetul AutoIt dar disponibilă gratuit la aceeaşi adresă), sunt:• Formatare implicită a codului AutoIt, inclusiv cu indentare automată;
• Sistem Help contextual (activat prin F1 la selectarea unei linii de cod);
• Tabel de funcţii pentru acces rapid la sintaxă şi help (Shift-F1);
• AutoComplete, instrument de sugerare în timpul editării codului sursă, pentru tastarea de instrucţiuni dar şi pentru numele funcţiilor sau variabilelor;
• Intellisense, instrument de sugerare a parametrilor funcţiilor;
• AU3Spy, instrument ce detectează nume şi valori ale obiectelor GUI;
• CodeWizard, Koda şi GUIBuilder instrumente de asistenţă în crearea dialogurilor cu utilizatorul şi a formularelor;
• Tidy, instrument precompilator cu rol de asigurare a lizibilităţii codului sursă: indentarea instrucţiunilor, convertirea cuvintelor cheie în majuscule, încărcarea funcţiilor utilizatorului (din Userfunctions.txt) în tabelul editorului, formatarea numelor de variabile, eliminarea spaţiilor redundante, generarea de comentarii care să indice numele funcţiei la fiecare final de funcţie AutoIt (Endfunc), generarea unei documentaţii cu logica programului şi rapoarte privind variabilele, detectarea unor erori de sintaxă, sortarea blocurilor Func-Endfunc (definiţiile funcţiilor). Fişierul Tidy.ini permite activarea sau dezactivarea individuală a acestor funcţionalităţi Tidy.
• Obfuscator, instrument precompilator cu rol de optimizare a unor elemente din codul sursă, creează un nou macro din codul sursă iniţial cu modificări precum: redenumirea variabilelor şi funcţiilor, conversia unor valori literale de tip string în variabile, conversia valorilor literale numerice în apeluri ale funcţiei Number, conversia referinţelor la alte macrouri în apeluri ale funcţiei Execute(), generarea de avertismente legate de o serie de funcţii a căror utilizare nu e recomandată, generarea unui jurnal cu modificările aduse.
• AU3Check (SyntaxChecker) este corectorul sintactic, precompilator.
• AU3Recorder (Scriptwriter) şi AutoIt Macro Generator sunt două instrumente MPR asociate mediului AutoIt, capabil să înregistreze activitatea mouse-ului şi tastaturii şi să genereze un macro AutoIt. Instrumentele sunt produse auxiliare create de autori diferiţi şi sunt frecvent folosite pentru a construi mai rapid acele părţi din macrouri complexe care nu necesită rafinare prin programare.
• AutoIt3Wrapper este o aplicaţie care integrează interpretorul şi compilatorul AutoIt într-o interfaţă grafică ce oferă opţiuni de precompilare şi postcompilare, cum ar fi activarea sau dezactivarea instrumentelor precompilatoare (Tidy, Obfuscator, AU3Check - acestea pot fi rulate şi ca executabile independente ce primesc un macro la intrare). Printre altele aplicaţia indică parametrii cu care pot fi executate instrumentele de precompilare, citeşte sau modifică directive implicite din fişiere .ini, execută diverse programe la precompilare sau postcompilare (Run Before/After), oferă posibilitatea de întrerupere şi reluare a compilării în funcţie de erorile detectate. Practic, aplicaţia AU3Wrapper permite utilizatorului să perceapă editorul SciTE ca un mediu de programare şi generare a proiectelor AutoIt ce oferă acces în mod interactiv la toate instrumentele AutoIt şi la numeroase instrumente auxiliare create de comunitatea care suportă acest limbaj.
• Snippet holder, un instrument de snippet management
• Scripturi LUA – LUA este un metalimbaj de programare multi-paradigmă (neconstrâns de tipul de problemă abordată) creat ca extensie pentru programarea procedurală şi
obiectuală. LUA se aseamănă cu LISP şi XML prin aceea că e un limbaj minimalist şi generic care foloseşte o singură structură de date, metatabelul, pentru a implementa majoritatea structurilor tradiţionale (clase, obiecte, spaţii de nume, liste, arbori). LUA se aseamănă cu JavaScript prin aceea că e un limbaj interpretat care nu îşi propune să construiască programe de sine stătătoare, ci funcţii-script care să fie incluse şi executate (prin API ) în programe gazdă (de regulă programe C, Java şi .NET, frecvent în domeniul jocurilor PC). Mediul AutoIt poate folosi o serie de funcţii LUA predefinite pentru eficientizarea procesului de editare prin SciTE . Exemple frecvente de apelare a funcţiilor LUA sunt generarea sau eliminarea de comentarii la casetele de dialog, copierea liniilor de cod marcate anterior ca semne de carte, activarea unor mesaje de consolă pentru depanare etc. grupate în a doua jumătate a meniului Tools din SciTE .
• SciTE Config permite configurarea schemei de colorare a sintaxei şi personalizarea mediului de lucru. Configurările specifice variatelor limbaje pentru care SciTE poate fi folosit ca editor de cod optimizat se realizează în lista fişierelor de configurare accesibile în meniul Options. Se poate remarca astfel versatilitatea SciTE, care poate deservi limbaje ca HTML, SQL, C, PASCAL, PYTHON şi multe altele. În materialul de faţă au relevanţă doar configurările privind AutoIt.
• Resource Hacker, un program ce oferă acces la diverse resurse din executabile Windows (pictograme, forme ale cursorului, sunete, casete de dialog, fonturi, meniuri). Poate fi utilizat ca instrument precompilator pentru adăugare, modificare sau ştergere de resurse în cadrul AutoIt3Wrapper
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Y.1.Editorul SciTE
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
CosminXzone :: Tutoriale-
Mergi direct la: